Polaris


Kampen

Niks meer missen van Polaris?

Abonneer dan op onze nieuwsfeed, agenda en social media!

Onze sponsoren

paxwinkel logo fotografiedikkuiper kamperuitjes dea events technischtekenaar
We zoeken hulp! Lijkt het jou leuk om leiding te geven aan een groep (over)enthousiaste kinderen of tieners en gave activiteiten met ze te doen? Laat van je horen! Lees hier verder

Beleef Buiten!

Polaris laat jou buiten beleven op een manier zoals je het nog nooit hebt meegemaakt.
We trekken er met zijn allen op uit om de wereld om ons heen te ontdekken. Dat doen we met uitdagende activiteiten, zoals vuur maken, dingen bouwen, spellen, maar ook kamperen en dagjes weg.

IMG 4418 2Van avontuur tot overleven

Iedereen houdt van een avontuur. Als je jong bent is dat misschien beestjes zoeken in het bos, word je wat ouder dan ga je er hutten bouwen en uiteindelijk zorg je dat je er zonder hulp kan overleven. Onze jongste groep heet daarom de Avonturiers. Nadat je op avontuur bent geweest op bekende plekken, ga je nieuwe gebieden verkennen: je gaat op ontdekkingstocht met de Ontdekkers. Die nieuwe gebieden worden langzaamaan steeds bekender terrein bij de Pioniers. Je gaat er écht je eigen plek van maken. Dan ben je op jezelf aangewezen. Bij de Survivors ga je jouw eigen skills zelf verbeteren door je eigen mini-beschaving zelf te runnen. Dit noemen we onze doorlopende leerlijn.

Avonturiers

Deze stoere kids van 5 tot 7 jaar gaan samen met de leiding op avontuur. Je gaat lekker spelen in de natuur en leert van alles wat je daar tegenkomt. En je kan het zo gek niet bedenken, van kastanjes zoeken tot verstoppertje en van sluipspellen tot broodjes bakken boven het kampvuur. Samen met de leiding en je vriendjes en vriendinnetjes ga je zelfs af en toe een nachtje op kamp! De Avonturiers trekken er binnenkort om de week op zaterdag op uit, van 10:30 uur tot 12:00 uur.

home 1Ontdekkers

Ontdekkers zijn jongens en meiden van 7 tot 12 jaar. Hier maak je voor het eerst kennis met het echte buitenleven. Je gaat een paar keer per jaar een lang weekend of een week op kamp en doet veel stoere spellen. Ook leer je hoe je zelf vuur maakt, hoe je omgaat met bijvoorbeeld een zakmes, hoe je de weg naar huis kan vinden als je verdwaald bent, enzovoorts.

De Ontdekkers doen dit samen met enthousiaste leiders en leidsters die keer op keer weer leuke en originele activiteiten voorbereiden. De avonturen voor de Ontdekkers zijn iedere zaterdagmiddag van 14:00 tot 16:00.

 

Pioniers

Voor Pioniers is de echte buitenwereld al bekend terrein. Deze jongens en meiden van 12 tot 16 jaar bouwen voort op alles wat bij de Ontdekkers gedaan is, maar leren al veel meer voor zichzelf te zorgen. Zo leren ze een onderkomen te maken voor de nacht, zelf hun eten te bereiden op kamp, omgaan met bijvoorbeeld een bijl en nog veel meer. De Pioniers trekken er ook een paar keer per jaar een lang weekend op uit en gaan een week op zomerkamp.

Ook de Pioniers doen dat natuurlijk met behulp van deskundige leiding die iedere keer weer een nieuwe uitdaging bedenkt. De Pioniers draaien iedere vrijdagavond van 18:30 tot 21:00 uur.

Survivors

SurvivorsHoe ouder je wordt, hoe meer je zelfstandig kunt. Vanaf 16 jaar ben je een Survivor. De leiding hoeft jou niet meer te vertellen wat je gaat doen, want dat bedenk je zelf, samen met de andere Survivors. Je maakt zelf het programma, bereidt dat zelf voor en zorgt er zelf voor dat de wekelijkse opkomsten een succes worden. Natuurlijk word je daar wel in begeleid. Je wordt dus steeds zelfstandiger. Je kan ook eens een kijkje in de keuken van de andere groepen nemen en een aantal keer meedraaien als leiding. Met je eigen groep organiseer je het zomerkamp en dat doe je natuurlijk niet in het land dat je al je hele leven ziet, maar in het buitenland. Niets is te gek!

Leiding

We zijn altijd op zoek naar enthousiastelingen die het leuk vinden om de Avonturiers mee op avontuur te nemen, met de Ontdekkers op ontdekkingsreis te gaan, de Pioniers te leren ‘pionieren’ of de Survivors te begeleiden om hun eigen activiteiten te organiseren. Kan je eens in de week een paar uurtjes missen en kan je op tegen een groep overenthousiaste bengeltjes of een clubje tieners die een doel voor ogen hebben? En vind je het dan ook nog eens leuk om gezellig met je leidingteam en de leiding van de andere groepen leuke dingen te doen? Kom dan eens kijken!

Geen moment verveling!

Kortom: als lid van Polaris:

Interesse? Lees meer over het lidmaatschap of meld je direct aan om vrijblijvend 3x te komen kijken!

Niks meer missen van Polaris?

Abonneer dan op onze nieuwsfeed, agenda en social media!

Onze sponsoren

paxwinkel logo fotografiedikkuiper kamperuitjes dea events technischtekenaar