Polaris


Kampen

Niks meer missen van Polaris?

Abonneer dan op onze nieuwsfeed, agenda en social media!

Onze sponsoren

brainstud logo paxwinkel logo fotografiedikkuiper Logo HDH kamperuitjes dea events

Beleef Buiten!

Polaris laat jou buiten beleven op een manier zoals je het nog nooit hebt meegemaakt.
We trekken er met zijn allen op uit om de wereld om ons heen te ontdekken. Dat doen we met uitdagende activiteiten, zoals vuur maken, dingen bouwen, spellen, maar ook kamperen en dagjes weg.

DSCN0205

Ontdekkers en Pioniers

Tussen 7 en 16 jaar zit een heel groot verschil en het is voor een 7-jarige niet zo leuk om met iemand van 16 samen dezelfde activiteiten te doen en andersom geldt vaak precies hetzelfde. Daarom hebben wij Ontdekkers en Pioniers.

Ontdekkers

Ontdekkers zijn jongens en meiden van 7 tot 12 jaar. Hier maak je voor het eerst kennis met het echte buitenleven. Je gaat een paar keer per jaar een lang weekend of een week op kamp en doet veel stoere spellen. Ook leer je hoe je zelf vuur maakt, hoe je omgaat met bijvoorbeeld een zakmes, hoe je de weg naar huis kan vinden als je verdwaald bent, enzovoorts.
De ontdekkers doen dit samen met enthousiaste leiders en leidsters die keer op keer weer leuke en originele activiteiten voorbereiden. De avonturen voor de Ontdekkers zijn iedere zaterdagmiddag van 14:00 tot 16:00.

Pioniers

Voor Pioniers is de echte buitenwereld al bekend terrein. Deze jongens en meiden van 12 tot 16 jaar bouwen voort op alles wat bij de Ontdekkers gedaan is, maar leren al veel meer voor zichzelf te zorgen. Zo leren ze een onderkomen te maken voor de nacht, zelf hun eten te bereiden op kamp, omgaan met bijvoorbeeld een bijl en nog veel meer. De pioniers trekken er ook een paar keer per jaar een lang weekend op uit en gaan een week op zomerkamp.
Ook de pioniers doen dan natuurlijk met behulp van deskundige leiding die iedere keer weer een nieuwe uitdaging bedenkt. De Pioniers draaien iedere vrijdagavond van 18:30 tot 21:00 uur.

De toekomst

Wat als je 16 wordt? Moet je dan stoppen? Nee natuurlijk niet! Wanneer er een groep van (bijna) 16-jarigen is, starten we een nieuwe leeftijdsgroep. Daar word je -uiteraard weer onder deskundige begeleiding- uitgedaagd steeds zelfstandiger het programma te maken en uit te voeren. Je kan vanaf dat moment bijvoorbeeld ook eens een kijkje in de keuken van de andere groepen nemen en een aantal keer meedraaien als leiding. Met je eigen groep organiseer je het zomerkamp en dat doe je natuurlijk niet in het land dat je al je hele leven ziet, maar in het buitenland. Niets is te gek!
En als je nog geen 7 bent? Ook voor jou willen we in de toekomst een groep oprichten. Wanneer dat gebeurt, weten we nog niet. Daarom zijn we tot die tijd flexibel met de leeftijdsgrenzen van de Ontdekkers. Nog net geen 7? Geen probleem! Kom gerust eens kijken!

Geen moment verveling!

Kortom: als lid van Polaris:

Interesse? Lees meer over het lidmaatschap of meld je direct aan om vrijblijvend 3x te komen kijken!

Niks meer missen van Polaris?

Abonneer dan op onze nieuwsfeed, agenda en social media!

Onze sponsoren

brainstud logo paxwinkel logo fotografiedikkuiper Logo HDH kamperuitjes dea events