Polaris


Kampen

Niks meer missen van Polaris?

Abonneer dan op onze nieuwsfeed, agenda en social media!

Onze sponsoren

paxwinkel logo fotografiedikkuiper kamperuitjes dea events technischtekenaar

Vrijwillig plezier maken!

Polaris draait volledig op vrijwilligers. Mensen die er zelf plezier in hebben om anderen plezier te laten hebben. Sommigen hebben een achtergrond in bijvoorbeeld Scouting of hebben in hun werk veel te maken met kinderen of jongeren, anderen hebben totaal geen ervaring met de activiteiten, maar willen wel heel graag leren. De vrijwilligers bij Polaris zijn de mensen waarop de vereniging draait. Iedere bijdrage daarin is dan ook meer dan welkom.
De één vindt het geweldig om leiding te geven, de ander werkt liever met zijn of haar handen in bijvoorbeeld het materiaalbeheer.

Om een beetje een indruk te geven van de vrijwilligers die bij ons rondlopen, hier een lijstje:

Er zijn altijd meer vrijwilligerstaken dan dat er mensen zijn die die taken op zich willen nemen. Veel van onze vrijwilligers hebben dus twee of zelfs drie functies. Alle hulp is daarom welkom.

Professionaliteit en veiligheid

home 5Alle leid(st)ers zijn zeer bedreven in het maken van programma's begeleiden van kinderen en jongeren en het organiseren van activiteiten. Veel van hen hebben bij andere jeugdorganisaties trainingen en cursussen gevolgd die ze bij Polaris goed in de praktijk kunnen brengen.
Naast professionaliteit vinden we veiligheid en sociale veiligheid erg belangrijk. De leid(st)ers houden in het programma altijd rekening met het welzijn van de kinderen. Mocht er dan toch een keer iets gebeuren -een ongeluk zit in een klein hoekje-, dan is er in ieder leidingteam een EHBO'er aanwezig en hebben alle andere leid(st)ers een goede basiskennis op dit gebied. Op het gebied van sociale veiligheid, altijd een hot topic in jeugdverenigingen, doen we er ook alles aan om problemen te voorkomen. Zo wordt van iedere vrijwilliger, of je nu leiding of bestuurslid bent, verwacht dat hij of zij een verklaring omtrent het gedrag kan overleggen*. Deze wordt door de vereniging aangevraagd. Daarnaast hanteren wij in de omgang met de kinderen duidelijke afspraken die de veiligheid van de kinderen waarborgen. Die afspraken zijn vastgelegd in onze gedragscode.

* Bij de VOG wordt gescreend op het omgaan en beheren van (vertrouwelijke) informatie, het omgaan met minderjarigen, omgaan met geld en budgetten (voor bijvoorbeeld een activiteit) en het aansturen van een (deel)organisatie.

Niks meer missen van Polaris?

Abonneer dan op onze nieuwsfeed, agenda en social media!

Onze sponsoren

paxwinkel logo fotografiedikkuiper kamperuitjes dea events technischtekenaar